ALS DE SINT ZWART EN DE PIET WIT WAREN



Zoals ieder jaar kunnen we niet ontsnappen aan het " Zwarte-Piet-is-racisme " gezeur, dat overgaar gekookt en opgewarmd ons weer wordt voorgeschoteld door kleine maar invloedrijke en zeer luidruchtige actiegroepen. Hun moraalridders gaan onverbitterd te keer met hun kruistocht tegen die witte heilige man hoog in het zadel gezeten en omringd door zijn zwarte lakeien. Over kruis gesproken, dat christelijke symbool bij uitstek, het verdween weg van de mijter van de Amsterdamse Sint anno 2006. En in 2014 verving burgemeester Van Der Laan de Zwarte Pieten met zgn " roetveeg-Pieten ". De kinderen vonden het echt niet leuk, maar werden door hun progressieve ouders tam gesust met een leuk multicultureel verhaaltje. Van der Laan's collega Aboutaleb, chef van de Rotterdamse hutspot, wist een pietenakkoord te brokeren, zodat de traditionele Pieten in de komende jaren andere kleurtjes gaan krijgen. Dit multicolour-proces mag ook weer niet al te abrupt zijn, maar het moet geleidelijk verlopen. Uit respect voor de inheemse cultuur, wel te verstaan.

De social justice warriors juigen nu luid en ruiken vers bloed. Nog even, en de Sint is van zijn paard gewipt, ontdaan van purperen mantel en staf, en zijn zwarte slaven ontbonden, vrij te gaan en te staan in een maatschappij van gelijken, zonder enig spoor van racisme en uitbuiting. Het samengestelde paradijs van de linkse wereldverbeteraars. Ik ken hun geschreeuw, hun warhoofden, hun fanatisme maar al te goed. Niet om aan te horen, niet om aan te zien. Daarom hoop ik warempel dat Sinterklaas, met zijn Zwarte Pieten en met ons allen, ook deze storm van linkse waanzin en gebrabbel zal weten te overkomen, zoals hij toen ook de protestantse beeldenstorm weerstond en overleefde.

Ik heb in principe niets tegen andere culturen. Mijn multiculturalistische inborst uit zich in aandacht en respect voor anders denkenden. Maar als mijn eigen cultuur en traditie bedreigd worden, als er steeds betweters rondlopen die hun enige starre waarheid op alles, op iedereen en ook op mij willen stempelen, ja dan kom ik toch echt in opstand.
Overigens, Sinterklaas was een multiculturalist bij uitstek. Hij kwam uit Turkije, toen nog christelijk gebied, maar sommigen beweren zelfs dat hij een Egyptenaar was. Zijn stoffelijk overschot werd naar Italië gebracht, en via Italië bereikte zijn verering Spanje. De Spanjaarden namen hem mee naar Nederland en België. De Nederlanders introduceerden Sinterklaas in America, waar hij Santa Claus genoemd werd, en omwille van de coca~cola reklame een rood-wit pakje aangemeten kreeg. Sindsdien rijdt hij als kerstman met slee en rendieren kris kras over de hele wereld. Hij weet zelfs Turkije te bereiken, mits Erdogan hem niet inmiddels gesperd heeft. Het zou zo maar kunnen gebeuren, gezien het bekend monoculturalisme van de dictator.

Nu nog even het volgende. In Bari, waar sommige botjes van de Sint bewaard zijn gebleven, bestaat een oeroud beeldje. Het is te zien in een bidkapelletje vlak bij de haven van de stad. Sinterklaas is immers ook beschermheilige van alle schippers en zeemensen. Het bijzondere aan het beeldje is dat het roetzwart is. Beste mensen, dit is dus het grote nieuws. Sinterklaas had waarschijnlijk een donkere huidskleur! Ik denk dat als dit nieuws de bovengenoemde progressieve en globaliserende moraalridders zou bereiken, ze het niet eens willen geloven, en er zeker niet blij mee zullen zijn. Als de Sint zwart en de Piet wit waren, zou dat het einde kunnen betekenen van hun favoriete speeltje tegen de witte Sint, met zijn gehate aura van imperialisme, van kolonialisme en van de  hele ratatouille van de overgaargekookte progressieve  beschuldigingen.

Gezegend Sinterklaasfeest!







Commenti

Post popolari in questo blog

PAPA FRANCESCO BACIA l'IMAM SULLA COSTA DEI PIRATI

GEEN DOLCE VITA IN TIJDEN VAN CORONA

LE MENZOGNE SUL TRATTATO DI DUBLINO