LINKSE RECHTZAAK TEGEN MATTEO SALVINI





De kogel is nu eindelijk door de kerk. Het italiaanse Senaat, bijeengekomen op 12 februari 2020, heeft dus toestemming gegeven aan een rechtbank om oordeel uit te spreken over het handelen van oud-minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. De uitspraak zal wel eventjes op zich laten wachten, gezien de relevantie van de zaak en de bekende trage italiaanse rechtsgang. Maar inmiddels vrijft de machthebbende élite van het land zich alvast de handen roodwarm, in de hoop hiermee Salvini dé genadeloze en definitieve politieke dreun uit te delen. Hun linkse loopjongetjes en meisjes mogen intussen vrolijk de italiaanse pleinen vullen in georganiseerde schoolformaties, die dan ook de toepasselijke naam "Sardine" dragen ( Sardientjes ). Allemaal visjes van dezelfde soort, dicht op elkaar zwemmend in starre ideologische patronen, die zich nooit keren tegen de zittende regering, maar wel tegen de oppositie, en die in hun afgerichtte breintjes het vonnis allang uitgesproken hebben: hun gezworen vijand Salvini moet minstens 12 jaar achter slot en grendel!

Hier nog even in het kort de feiten waar het om gaat. Eind juli vorig zomer vroeg Malta buurland Italië om te helpen bij het redden van 135 drenkelingen binnen maltese wateren. Het schip Gregoretti van de italiaanse kustwacht snelde te hulp, wist op 27 juli alle 135 migranten veilig aan boord te hijsen, en voer vervolgens richting Sicilië. 4 zwangere vrouwen en 16 minderjarigen mochten hier direct uitstappen, de rest van het gezelschap moest nog  5 dagen blijven dobberen in de militaire haven van Augusta. Minister Salvini wilde eerst van Europa weten wie zich bereid verklaarde de migranten op te nemen. Toen Luxenburg, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Ierland en het Vaticaan zich gemeld hadden, mochten de 115 schipbreukelingen alsnog voet aan wal zetten.

Eind goed alles goed, zou men kunnen denken. Welnee, siciliaanse milieuactivisten stapten naar de rechter om Salvini aan te geven wegens "Gijzeling" van vluchtelingen volgens artikel 605 van het italiaanse strafrecht. Het mag enigzins bizar lijken dat milieuactivisten zich überhaubt bezighouden met illegale immigratieproblemen, maar zo geschiedde het. Was het misschien bezorgdheid omdat sommige fysiologische behoeften rechtstreeks in de Middelandse zee geplonsd werden? Er was namelijk maar één wc te vinden op de Gregoretti, en dus was het, behalve onhygiënisch, ook nog "onmenselijk wreed" om al die migranten op een kluitje schip te stouwen en van hun vrijheid te beroven, aldus woordvoerders van verschillende mensenrechtenorganisaties.

Gijzeling van migranten...van hun vrijheid te beroven... Als onder "gijzeling" een paar dagen aanhouding verstaan wordt, nodig om illegale migranten te identificeren, mag ik dan voortaan iedere politieagent die mij om een of andere reden een tijdje aanhoud, aangeven wegens gijzeling? En over welke vrijheid wordt hier eigenlijk gerept? Dat zou misschien een goede vraag voor de rechter kunnen zijn. Was het de vrijheid die deze migranten hadden toen ze overgeleverd werden aan medogenloze mensensmokkelaars? Was het de vrijheid om een vrijwel zekere verdrinkingsdood tegemoet te gaan na het kapseizen van hun gammele vaartuigje? Of is het de politiek correcte vrijheid waarbij eenieder die elders dan thuis zijn heil zoekt vandaag de dag het recht schijnt te hebben aan de andere kant van de grens zijn tentje te mogen opslaan, zonder dat hem niet alleen geen strobreed in de weg gelegd wordt, maar daarbij ook nog even genereus geholpen wordt? Vreemd genoeg moet ik nog steeds een visum aanvragen als ik  naar Sint Petersburg of New York wil. En zonder visum wordt ik bij de eerste beste controle gearresteerd.

Tijdens bovengenoemde senaatzitting zei Salvini het volgende:

" Il wist wat me te wachten stond. Ik voel mij dan ook helemaal gerust en ben tevens trots op wat ik gedaan heb, zeker voor herhaling vatbaar zo gauw ik terugkeer in de regering. Het is surreëel om vandaag mijzelf hier in dit Senaat te moeten rechtvaardigen. Maar ik heb gezworen op onze Grondwet, waarin staat dat de verdediging van het vaderland plicht van iedere burger zou moeten zijn. Ik heb Italië dan ook proberen te verdedigen. Boven een rustig baantje heb ik daarom verkozen om in een rechtzaal te verschijnen. Ik ben trots dat ik duizenden levens heb gered. "

Hierbij snijdt Salvini hout. In de jaren 2015-2017, toen Renzi en Gentiloni met hun linkse regeringen de scepter zwaaiden, stonden de italiaanse havens open en klaar om zo veel mogelijk migranten binnen te halen. Die aantrekkingskracht lokte duizenden merendeels afrikanen de oversteek te wagen, waardoor meer dan 12.000 mensen in de centrale Middellandse zee verdronken zijn. Tussen 2018 en 2019, toen Salvini enige zeggenschap had en probeerde de havens te sluiten voor de schepen van de mensensmokkelaars, werd er plots een drastische vermindering van aankomsten via zee waargenomen. Hierdoor verminderde ook het aantal doden, dat sterk terugliep naar 700.

Maar met deze feiten willen de italiaanse gutmenschen liever niet geconfronteerd worden. Ze houden niet van zulke getallen die hun ideologie niet onderbouwen. Ze houden wel van steeds meer immigratie en spreken graag hierbij toepasselijke mooie woorden, zoals Inclusief, Zonder Grenzen, Gastvrijheid en Global Village.  Vooral als er met deze woorden ook nog geld verdiend kan worden. Nu Luciana Lamorgese Minister van Binnenlandse zaken geworden is, en de havens overal open staan, draait ook de mensenhandel tussen Afrika en Italië weer op volle toeren. Immigratie is immers volgens het linkse lexicon "onontbeerlijk" en "onontkoombaar", en inderdaad zijn er tijdens januari 2020 onder Lamorgese 700% meer migranten binnengekomen dan in januari 2019 onder Salvini. Laatstgenoemde had ook nog de 35€/dag uitgave per migrant teruggebracht naar 19€/dag-26€/dag, volgens europees gemiddelde, maar Lamorgese is bezig om die 35€ weer in ere te herstellen. Immigratie moet immers onontkoombaar lijken, met alle gevolgen van dien: wildgroei van prostitutie, uitbuiting, drugshandel en criminaliteit.

Bovendien wordt door Lamorgese het probleem van de 700.000 geschatte buitenlanders die illegaal in het land verblijven grondig aangepakt. Hoe? Middels uitzettingen? Luchtbrug naar Afrika? Veerdienst tussen Sicilië en Libië? Naar Duitsland of Frankrijk waar de illegalen graag naar toe zouden willen gaan? Geen van allen. Lamorgese is druk aan het werk om zo veel mogelijk illegalen gewoon een verblijfsvergunning te geven! Op die manier wordt er tevens een duidelijk signaal afgegeven aan duizenden wannabees op het afrikaanse continent om heel snel hun koffertjes te pakken voor een enkeltje richting Italië.

Intussen gaat de voorbereiding van het Salvini-proces gewoon door. In welk ander land ter wereld behalve in een dictatuurstaat loopt de leider van de politieke oppositie gevaar om een gevangenisstraf opgelegd te krijgen wegens aanpak van illegale immigratie?
Maar Salvini zegt ook dat de beslissing om de migranten tijdelijk aan boord van de Gregoretti te houden gedeeld werd met regeringspartners van de 5 Sterrenbeweging én met toenmalig minister president Giuseppe Conte, die nu leiding geeft aan de zg geelrode regering. Deze bewering stoelt op voldoende bewijsmateriaal, en Conte zal niet aan zijn verantwoordelijkheid kunnen ontsnappen, hoe hij zijn kont ook probeert te draaien en nu als een Judas alles ontkent. Bovendien staat geschreven in artikel 95 van de Grondwet, dat het hooft van de regering ook verantwoording draagt voor het handelen van zijn ministers.

Hoe de zaak zal verlopen is moeilijk te voorspellen. Gezond verstand zegt dat Salvini gewoon gelijk heeft, maar gezien het feit dat een groot gedeelte van het italiaanse rechtswezen naar links kijkt, kan het politiek slecht aflopen met hem. Het gezonde verstand van de rechtbank in Agrigento had Frau Carola Rackete, die met haar lading afrikanen aan boord van de Sea Watch vorig jaar dwars door blokkades heenvoer en hierbij in de haven van Lampedusa ook nog een militair marineschip ramde, gewoon een aantal jaren moeten laten opsluiten. Ze is integendeel van iedere blaam vrijgesproken, werd met alle eer ontvangen binnen het europese parlament, en verkoopt nu haar heldendaden in een boekje verschenen op de italiaanse markt.

De redenen die Salvini naar de rechtbank voeren, zouden eigenlijk ook voor mevrouw Lamorgese moeten gelden. Vlak voor de regionale verkiezingen in Emilia Romagna weerhield zij immers 4 dagen lang een schip vol met migranten de haven van Taranto aan te doen, om de regeringspartij PD niet te benadelen. Geen enkele mensenlievende organisatie kwam echter hierbij in opstand, noch werden er protesterende  linkse parlamentariërs waargenomen, noch spartelende sardientjes. Ook in de buurt van het Vaticaan bleef het opvallend stil. Niemand gaf haar aan.

Toen voormalig minister president en voormalig voorzitter van de europese Commissie Romano Prodi in 1997 opdracht gaf aan militaire marineschepen om de immigratiegolf uit het bankrupte Albanië te keren, ramde een van deze schepen de Katër i Radës, met 120 opvarenden. Het albanese schip zonk naar de bodem van de Adriatische zee, en 83 mensen verdronken daarbij. Prodi beweerde dat
" Het tegengaan van illegale immigratie via zee behoort tot de waarborg van onze veiligheid en tot de handhaving van de wet. De italiaanse regering heeft als plicht dit na te komen."
Salvini moet voor de rechter verchijnen omdat hij 5 dagen lang 115 migranten tegen gehouden heeft, Prodi wordt getipt als opvolger van president Mattarella.

Salvini meent dat in deze rechtzaak
" Niet enkel een man beoordeeld wordt, maar ook de visie van een vrij, mooi en veilig Italië. Tijdens mijn periode als minister heb ik 22 schepen tegen gehouden, waaronder de Diciotti en de Gregoretti. Er moet gekeken worden of Salvini een gevaarlijke misdadiger is die van het politieke toneel geveegd moet worden, of dat hij iemand is die als minister zijn plicht gedaan heeft. De rechter zal niet enkel een man moeten beoordelen, maar tevens miljoenen italianen die het met mij eens zijn."














Commenti

Post popolari in questo blog

PAPA FRANCESCO BACIA l'IMAM SULLA COSTA DEI PIRATI

LE MENZOGNE SUL TRATTATO DI DUBLINO

ITALIË: VACCINATIEDRANG LEIDT TOT VACCINATIEDWANG